Zdjęcie autorstwa Polina Tankilevitch z Pexels

Przy zachowaniu wszelkich wymaganych procedur bezpieczeństwa, kolejny Targ na Zielonym odbędzie się w sobotę 7 listopada. W Hali Modeli GZUT (ul. Wincentego Pola 9) w godzinach od 8 do 11 na chętnych czekają wyjątkowi wystawcy z okolicy bliższej i dalszej.

– I choć trudno nam entuzjastycznie namawiać do zakupów, to jeśli już gdzieś musicie Państwo je zrobić – zróbcie na lokalnym targu. – zachęcają do udziału w Targu na Zielonym jego organizatorki z ramienia Fundacji na Zielonym – To od Was zależy, jak ten trudny czas przetrwa mała pracownia cukiernicza Tusi, startujące wkrótce bistro Marty, zamknięta od kilku dni hummusownia Klaudii i wiele innych wyjątkowych miejsc, tworzonych z sercem i pasją.

Nowością na najbliższym Targu na Zielonym (7 listopada) będą stoiska z lnianymi maseczkami, piwem rzemieślniczym, naturalnymi kosmetykami oraz chemią domową.

Wystawcy – Targ na Zielonym – 7 listopada:

🍁 Agroturystyka „Zielone wzgórze” Radynia – nabiał krowi, sery długo dojrzewające
🍁 Adwokatura Zdrowia – środki czystości z opcją pakowania do własnych, wielorazowych pojemników
🍁 bakalove – niesiarkowane, wysokogatunkowe bakalie
🍁 Bio & Simply. Naturalne mydła i balsamy – manufaktura kosmetyków naturalnych
🍁 Bosko-Włosko – regionalne produkty kuchni włoskiej i warsztaty kulinarne – najwyższej jakości produkty włoskie od małych producentów
🍁 Chlebio – piekarnia ekologiczna – certyfikowane pieczywo ze starych gatunków zbóż, wypiekane w małej piekarni w Bystrej
🍁 Delen.pl – maseczki ochronne z polskiego lnu
🍁 Gospodarstwo Ekologiczne Blisko Natury – certyfikowane warzywa
🍁 Gospodarstwo ekologiczne pana Marcina Luksa – certyfikowane warzywa
🍁 GAWOR Produkcja Wędlin Jakość i Tradycja – mistrzowskie wędliny z Podstolic
🍁 Herbas – naturalne kiszonki
🍁 Krauza – cudowne smaki i zapachy zamknięte w słoikach
🍁 NatuQchnia – wyroby garmażeryjne bezglutenowe i na bazie BIO składników
🍁 Ekologiczny Ogród Permakulturowy w Dobrym Smaku – ekologiczne warzywa uprawiane metodą permakultury
🍁 Pracownia „Ponad chmurami” – domowe przetwory i wypieki
🍁 pusty hasiok – domowej produkcji ekologiczne środki czystości i akcesoria pomocne w sprzątaniu
🍁 Śląskie Miody – Pasieki Miejskie – miody z miejskich, lokalnych pasiek
🍁 Rzemiosło ceramika – przepiękne, ręcznie wykonywane ceramiczne przedmioty mniej i bardziej użytkowe
🍁 Wędzarnia Pod Borem – tradycyjna wędzarnia ryb z Ochab
🍁 Seromaniak.pl – najlepsze holenderskie sery – najlepsze holenderskie sery – sery gatunkowe długo dojrzewające
🍁 Smaki sadu i ogrodu – naturalne, tłoczone soki owocowe i warzywno-owocowe, miody
🍁 Wędliniarnia Wędzonka – tradycyjne i ekologiczne wyroby wędliniarskie
🍁 Witomar – jaja kur zielononóżek, swojskie makarony, oliwki, papryczki, suszone pomidory
🍁 Zagroda na pograniczu – nabiał kozi, swojskie przetwory, pomidory, papryki i ogórki

Od drugiej połowy października „Targ na Zielonym” odbywa się co tydzień, w tym samym miejscu (Hala Modeli GZUT) i godzinach od 8 do 11.

Oglądaj „Flesza” o pełnej godzinie. Garść informacji z Gliwic tylko w jedynej gliwickiej telewizji dostępnej w sieci Imperium Telecom.

1 KOMENTARZ

DODAJ KOMENTARZ

Please enter your comment!
Please enter your name here